Onze huisvesting

Op school wonen

Het grootste deel van onze leerlingen woont van maandag tot en met vrijdag op school. Leerlingen uit klas een en twee mogen op school wonen, bijvoorbeeld omdat zij van ver komen. Voor leerlingen uit klas drie en vier is wonen op school verplicht voor de uitstroomrichting Rijn-, binnen- en kustvaart, daarmee haal je tevens je vaarbevoegdheid. Je kunt er ook voor kiezen om niet op de huisvesting te wonen. In dat geval haal je niet je vaarbevoegdheid. Hoewel het voor veel ouders  een hele stap is om hun kind voor de huisvesting in te schrijven, ben je in een schooljaar slechts 160 dagen weg van huis. De andere 205/206 dagen ben je bij je ouders thuis.

Noord, Zuid en West

Onze huisvesting is ingedeeld in drie verschillende afdelingen, waaronder een apart gedeelte voor meiden. Op de afdelingen zijn gezellige zithoekjes gemaakt. Je kunt daar spelletjes doen en / of gewoon wat kletsen. Ook zijn er ruimtes om je vrije tijd door te brengen. Zo is er een recreatieruimte en een echte fitnessruimte. In de eetzaal hangt een groot scherm, daar kijken we vaak met z’n allen naar films en voetbalwedstrijden.

Kamers

Je hebt een kamer die je met maximaal drie andere jaargenoten deelt. Daar slaap je en doe je je huiswerk. Elke kamer heeft een televisie. Samen met je kamergenoten kun je de kamer gezellig maken, zodat het een eigen plekje wordt waar jullie je thuis voelen. Met elkaar zijn jullie er verantwoordelijk voor dat de kamer netjes blijft en dat er opgeruimd wordt.

Gedrag

Binnen de huisvesting wordt veel aandacht besteed aan gedrag. Leerlingen kunnen door positief gedrag te laten zien privileges verdienen. Je wordt snel zelfstandig en je leert hoe je respectvol met andere mensen kunt samenwonen, een vaardigheid voor het leven.

Bootslieden helpen jou

Onze bootslieden zijn mannen en vrouwen die de leerlingen begeleiden op de huisvesting. Je kunt bij deze begeleiders je verhaal kwijt, tv kijken in hun bootshokken en leuke activiteiten met ze doen. De bootslieden zijn ook voor je ouders / verzorgers de contactpersonen. 

Drie keer per dag lekker eten

In ons restaurant staan elke dag in buffetvorm ontbijt, lunch en een warme maaltijd klaar. Je schept op waar je zin in hebt en bij grote trek mag dat ook best een tweede of derde keer. Onze professionele koks zorgen elke dag voor verse maaltijden. Lekker en gezond. Bovendien is het in overleg mogelijk om rekening te houden met dieetwensen, zoals bijvoorbeeld bij allergieën. 

Tijd voor ontspanning

Wonen op school betekent, net als thuis, huiswerk maken, maar ook plezier hebben. In onze recreatiezaal staan allerlei spellen en we organiseren verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen. Dankzij het wonen op school ontstaan vaak vriendschappen voor het leven.

Ouders

Het wonen op de huisvesting betekent een behoorlijke ingreep in het leven van jou, maar ook in dat van je ouders. Het is fijn als ouders dat met elkaar kunnen delen en hierover kunnen praten. Binnen de huisvesting is er een oudercontactgroep, bestaande uit ouders van kinderen uit elk leerjaar. Regelmatig komt deze groep bij elkaar om vragen of opmerkingen van ouders te bespreken samen met het hoofd huisvesting.