Een nieuwe school

Slimme kids kiezen voor techniek!

Het Technisch College Velsen en Maritiem College IJmuiden is één van de weinige vmbo-scholen in Nederland die nog helemaal in techniek gespecialiseerd is. We zijn een kleinschalige school met ongewoon veel ruimte voor bijvoorbeeld Smart Technology, specialistische machines en gereedschappen. In ons gerenoveerde schoolgebouw vind je mooie grote praktijklokalen. Doordat we de meeste techniekprofielen in huis hebben, biedt dit jou een breed keuzepakket in de bovenbouw.

Onze school staat bekend om het unieke onderwijsconcept, waarin we de theorie zoveel mogelijk aan de praktijk koppelen. Je leert met je hoofd door te doen met je handen. Ons doel is om je goed voor te bereiden op je vervolgopleiding en de maatschappij. We leren je daarom ook om te plannen, eigen keuzes te maken en hoe je het beste kunt leren. Binnen ons onderwijsconcept is veel ruimte voor het mentoraat en we hebben een team dat extra begeleiding en ondersteuning kan bieden. We vinden afwisseling en sporten belangrijk. 

 De profielen die wij bieden zijn:

Op het Technisch College Velsen en Maritiem College IJmuiden ontwikkel je je eigen portfolio, dat je kunt presenteren op je vervolgopleiding. In dit portfolio houd je bij wat je allemaal hebt gedaan en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld. Met mbo-scholen in de omgeving hebben we doorlopende leerlijnen afgesproken waar onze leerlingen op basis van het portfolio kunnen versnellen of juist verdiepen. Dit betekent in de meeste gevallen dat leerlingen al met een vmbo-gl diploma kunnen instromen op mbo-niveau vier. Een deel van de leerlingen stroomt daarna zelfs nog door naar het hbo.

Technische bedrijven staan te springen om goed opgeleide mensen en daar vind je makkelijk een (goed betaalde) baan om trots op te zijn.

Kom naar het Technisch College Velsen en Maritiem College IJmuiden voor een mooie schooltijd en een goede toekomst in de techniek!