Vriend van de maand: Tetrix Techniekopleidingen

Tetrix Techniekopleidingen is dé techniekopleider van Noord-Holland met vestigingen in Amsterdam, Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam. Tetrix biedt BBL+ opleidingen aan waar werken, leren en praktijkgerichte training samenkomen. Een alles-in-een-hand concept waarmee wij ons onderscheiden van een reguliere BBL- of BOL-opleiding. BBL+’ers kunnen kiezen voor een opleiding op MBO 2, 3 of 4 in de mechatronica, constructie/lassen, service & onderhoud of verspaning. Een BBL+ opleiding is gericht op het verkrijgen van praktijkervaring en het ontwikkelen van specifieke vaardigheden die nodig zijn voor het beroep. Het alles-in-een concept bestaat uit:

  • hulp bij het vinden van een passend leerbedrijf;
  • 4 dagen werken, 1 dag leren en 5 dagen geld verdienen;
  • praktijktraining (naast werken) in de opleidingswerkplaatsen van Tetrix (b.v. basisvaardigheden metaal, een lasdiploma, module robottechniek of één van de vele andere vakmodules);
  • coaching & begeleiding van een opleidingsadviseur gedurende de hele opleiding;
  • aanvullende vakdiploma’s en certificaten boven op een MBO diploma.

We zijn vriend geworden van de stichting omdat we van mening zijn dat de jongeren van Technisch en Maritiem College Velsen onze aandacht verdienen. Deze leerlingen hebben bewust gekozen voor een technische richting en zullen de leiders van morgen zijn. We willen bijdragen aan een solide opleiding voor hen, zodat ze goed voorbereid zijn op hun vervolgtraject richting het MBO en een toekomst in de techniek. Daarom investeren wij ook veel uren in het (techniek)oriëntatietraject van leerlingen zoals deelname aan beroepenmarkten, verzorgen van voorlichting, gastlessen en bedrijfsbezoeken. Het financieel ondersteunen van de stichting zien wij als een investering in de toekomst van deze jonge talenten en in de groei van de technische sector als geheel.

Ook een toekomst in de (metaal)techniek? Kijk snel op onze website: www.tetrixtechniek.nl

 

Deel bericht
Bekijk meer