Maritiem Hotel

Het grootste deel van onze leerlingen woont van maandag tot en met vrijdag op school. Leerlingen uit klas 1 en 2 mogen op school wonen, bijvoorbeeld omdat zij van ver komen. Voor leerlingen uit klas 3 en 4 is wonen op school verplicht voor de uitstroomrichting Rijn-, Binnen- en Kustvaart. Het is onderdeel van de opleiding, want later moeten deze leerlingen als bemanningslid ook met anderen samenwonen op een schip. Hoewel het voor veel ouders een hele stap is om hun kind in het Maritiem Hotel in te schrijven, zijn uw kinderen in een schooljaar slechts 160 dagen weg van huis. De andere 205/206 dagen zijn ze bij u thuis.

Noord, Zuid en West….

Het Maritiem Hotel is ingedeeld in drie verschillende afdelingen, waaronder een apart gedeelte voor meiden. Op de afdelingen zijn gezellige zithoekjes gemaakt. Leerlingen kunnen daar spelletjes spelen of gewoon wat kletsen. Ook zijn er ruimtes waarin ze hun vrije tijd kunnen doorbrengen. Zo is er een recreatieruimte en een echte fitnessruimte. In de eetzaal hangt een groot scherm, daar kijken leerlingen vaak met z’n allen naar films en voetbalwedstrijden

Kamers

Leerlingen hebben een kamer die zij met drie andere jaargenoten delen. Daar slapen ze en doen ze hun huiswerk. Elke kamer heeft een televisie. Samen met hun kamergenoten kunnen de kinderen de kamer gezellig maken zodat het een eigen plekje wordt waar ze zich thuis voelen. Samen zijn de kamergenoten er verantwoordelijk voor dat hun kamer netjes blijft en dat er opgeruimd wordt.

Gedrag

Binnen het Maritiem Hotel is er veel aandacht voor gedrag. Leerlingen kunnen door positief gedrag te vertonen privileges verdienen. In het Maritiem Hotel worden kinderen snel zelfstandig. Ze leren hoe ze respectvol met anderen mensen kunnen samenwonen, een vaardigheid voor het leven.

Bootslieden helpen jou

Onze bootslieden zijn mannen en vrouwen die de leerlingen begeleiden op de huisvesting. Ze kunnen bij deze begeleiders hun verhaal kwijt, tv kijken in hun bootshokken en leuke activiteiten met ze doen. De bootslieden zijn uw contactpersonen in het Maritiem Hotel.

Drie keer per dag lekker eten

In ons restaurant staat elke dag in buffetvorm ontbijt, lunch en warme maaltijden klaar. Leerlingen scheppen op waar ze zin in hebben en bij grote trek doen ze dat een tweede en/of derde keer. Onze professionele koks zorgen elke dag voor verse maaltijden. Lekker en gezond. Bovendien is het in overleg mogelijk om rekening te houden met dieetwensen zoals bijvoorbeeld bij allergieën.

Tijd voor ontspanning

Wonen op school betekent, net als thuis, huiswerk maken maar ook plezier hebben. In onze recreatiezaal staan allerlei spellen en we organiseren verschillende activiteiten waar leerlingen aan mee kunnen doen. Dankzij het wonen op school ontstaan vaak vriendschappen voor het leven.

Ouders

Het wonen op de huisvesting is een hele ingreep in het leven van het kind, maar ook in dat van de ouders. Het is erg fijn als je met andere ouders hierover kunt praten. Binnen de huisvesting is er een oudercontactgroep. De groep bestaat uit ouders van kinderen uit elk leerjaar. Regelmatig komt de contactgroep bij elkaar om vragen of opmerkingen van ouders te bespreken samen met de coördinator huisvesting.  Heeft u vragen, opmerkingen of zijn er voor u onduidelijkheden over de huisvesting, dan kunt u altijd terecht bij de ouders van de contactgroep.
Stuur uw vraag, opmerking naar oudercontact@maritiemcollegeijmuiden.nl

Ik heb een vraag