Ouderavond Social Media

Jongeren groeien op in een wereld die vol zit met online communicatiemiddelen. Internet, smartphones, sociale media zoals Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat en twitter zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Wat u als ouder doet of juist laat heeft invloed op het opgroeien van uw kind. Hoe mediaopvoeding eruit ziet hangt af van omstandigheden. Van kennis over (sociale) media en van wat u goed en waardevol voor uw kind vindt.

Dinsdag 15 mei komt Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd & Media met ons over sociale media te praten. We gaan het hebben over de voordelen van sociale media. Jacqueline zal ons wijzen en meenemen in waar de gevaren zitten. Jacqueline zal direct op de inhoud ingaan, u wordt voorzien van concrete handvatten U krijgt inzicht hoe u online issues het best met uw kind(eren) kunt bespreken. Ook zult u van collega ouders horen hoe zij sommige onderwerpen thuis oplossen en horen waar anderen tegenaan lopen.

Onderwerpen die onder andere ter sprake komen zijn:

Trends, Gamen, WhatsAppgroepen, seksualiteit en internet, wat zegt de wetenschap?, cyberpesten en privacy versus bescherming.

De inloop is vanaf 19:30 uur en de ouderavond start om 20:00 uur. We verwachten om 22:00 uur af te ronden.

De ouderraad zal de avond openen. Zij zullen een paar minuten gebruiken voor de verplichte jaarvergadering.

Wij hopen dat u dinsdagavond 15 mei om 19:30 uur aanwezig kunt zijn.

Namens de ouderraad:

Tot 15 mei!

Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van Cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken. Wat zijn Cookies? Het plaatsen van Cookies zorgt ervoor dat onze website goed werkt en dat jij goed en gemakkelijk door onze website kunt navigeren. Cookies zijn kleine tekstbestanden waarmee automatisch informatie wordt opgeslagen. Hoe gebruiken wij Cookies? Door het plaatsen van Cookies kunnen wij bijvoorbeeld zien of jij voor het eerst onze website bezoekt of dat je deze al meerdere malen bezocht hebt. Wij gebruiken Cookies om het volgende te doen: - Kernfuncties. Deze cookies zijn nodig om onze website gemakkelijk te laten functioneren. Enkele onderdelen van de website zullen zonder deze cookies niet werken. - Google Analytics. Door het observeren van het gedrag van bezoekers op onze website, kunnen wij ervoor zorgen dat de inhoud van onze website nog beter wordt afgestemd op onze bezoekers. - Daarnaast gebruiken wij diverse trackers om onze bezoekers buiten het bezoek van onze website van informatie te voorzien van onze evenementen (bijvoorbeeld open dagen, of aanmelddeadlines). Cookies verwijderen of uitschakelen. Heb je toch liever geen cookies in je browser? Deze kun je zelf gemakkelijk uitschakelen via je browser instellingen. Houd wel in je achterhoofd dat dit ervoor kan zorgen dat onze website niet meer optimaal werkt. Meer informatie over hoe u cookies kunt uitschakelen? Klik hier Inzage, correctie en recht van verzet Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van gegevens. Gebruik hiervoor de . Om misbruik te voorkomen kan gevraagd worden om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.

Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van Cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten hierover? Bekijk ons cookiebeleid.

Sluiten