Ondernemersontbijt 2018

Op woensdag 14 maart was het jaarlijkse ondernemersontbijt op het Technisch en Maritiem College. Rond de 80 werkgevers, politici, mensen uit het onderwijs, gemeente en provincie, waren bij elkaar gekomen om 7.30 uur in het restaurant van het Maritiem College IJmuiden.

In een drietal gloedvolle presentaties werd het thema van het ontbijt “Excellente bedrijven – excellente scholen” vanuit verschillende invalshoeken onder de aandacht gebracht. Sprekers waren de heer K. Zitman, directeur van Royal van Lent, de heer D. van den Boer, werkambassadeur van Noord-Holland en voorzitter van de Vakschool Technische Installaties, en daarna techniek trendwatcher, de heer A. Pijnenburg.

Royal van Lent komt in korte tijd naar het Amsterdamse havengebied en zal hun schepen ook daar gaan bouwen. Hier zijn vakmensen voor nodig. Dook van den Boer benadrukte het belang van het gezamenlijke benaderen van het vraagstuk, door werkgevers en onderwijs, gesteund door de gemeente en provincie. Hij bood ter plekke de school aan om een publiek private samenwerking te onderzoeken voor het technisch onderwijs in IJmuiden. “Waar in Amsterdam vaak wat langer gepraat wordt, willen we in IJmuiden sneller dingen doen. We gaan daarom direct aan de slag met deze kans.” Er komt een nieuwe generatie werknemers, flexkrachten die graag part-time werken en die straks in hun werkende leven minstens 6 keer van baan zullen wisselen. Laten we in de regio inspelen op deze behoefte en een goede leeromgeving bieden.

Na afloop van het ondernemersontbijt begon het netwerken en werden er concrete afspraken gemaakt over samenwerken.

Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van Cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken. Wat zijn Cookies? Het plaatsen van Cookies zorgt ervoor dat onze website goed werkt en dat jij goed en gemakkelijk door onze website kunt navigeren. Cookies zijn kleine tekstbestanden waarmee automatisch informatie wordt opgeslagen. Hoe gebruiken wij Cookies? Door het plaatsen van Cookies kunnen wij bijvoorbeeld zien of jij voor het eerst onze website bezoekt of dat je deze al meerdere malen bezocht hebt. Wij gebruiken Cookies om het volgende te doen: - Kernfuncties. Deze cookies zijn nodig om onze website gemakkelijk te laten functioneren. Enkele onderdelen van de website zullen zonder deze cookies niet werken. - Google Analytics. Door het observeren van het gedrag van bezoekers op onze website, kunnen wij ervoor zorgen dat de inhoud van onze website nog beter wordt afgestemd op onze bezoekers. - Daarnaast gebruiken wij diverse trackers om onze bezoekers buiten het bezoek van onze website van informatie te voorzien van onze evenementen (bijvoorbeeld open dagen, of aanmelddeadlines). Cookies verwijderen of uitschakelen. Heb je toch liever geen cookies in je browser? Deze kun je zelf gemakkelijk uitschakelen via je browser instellingen. Houd wel in je achterhoofd dat dit ervoor kan zorgen dat onze website niet meer optimaal werkt. Meer informatie over hoe u cookies kunt uitschakelen? Klik hier Inzage, correctie en recht van verzet Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van gegevens. Gebruik hiervoor de . Om misbruik te voorkomen kan gevraagd worden om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.

Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van Cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten hierover? Bekijk ons cookiebeleid.

Sluiten