Aanmelden zij-instroom

Overstappen vanaf een andere school?

Ziet het er naar uit dat uw kind niet overgaat op zijn/haar huidige school?

Of zit uw kind niet lekker in zijn/ haar vel op de huidige vmbo-, mavo- of havo-school?

Vaak zien we dat kinderen die voor een met name theoretische vmbo/ mavo of havo hebben gekozen, vast lopen op de vele theorie en de hele dag in de schoolbanken zitten. Jaarlijks stromen leerlingen (met inmiddels hopeloos bezorgde ouders) bij ons in om een nieuwe start te maken. Uit ervaring blijkt dat leerlingen die gemotiveerd zijn voor het technische vak na deze overstap weer helemaal opbloeien. Dit komt omdat onze school een ander onderwijsconcept hanteert dan de reguliere vmbo-scholen.

Ons onderwijsconcept:

-Ons concept is gebaseerd op een groot aantal uren praktijklessen Dit heeft als voordeel dat leerlingen niet de hele dag in de schoolbanken zitten, maar veel afwisseling krijgen.

-De beperkte theorielessen die we geven worden gekoppeld aan de praktijk, zodat de leerling meteen ziet wat hij met de theorie kan doen.

-De leerlingen leren om zelfstandig te werken: ze leren plannen, organiseren, reflecteren en onderbouwde keuzes maken.

-Er is een sterk mentoraat om ze bovenstaande vaardigheden bij te brengen.

 

Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van Cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken. Wat zijn Cookies? Het plaatsen van Cookies zorgt ervoor dat onze website goed werkt en dat jij goed en gemakkelijk door onze website kunt navigeren. Cookies zijn kleine tekstbestanden waarmee automatisch informatie wordt opgeslagen. Hoe gebruiken wij Cookies? Door het plaatsen van Cookies kunnen wij bijvoorbeeld zien of jij voor het eerst onze website bezoekt of dat je deze al meerdere malen bezocht hebt. Wij gebruiken Cookies om het volgende te doen: - Kernfuncties. Deze cookies zijn nodig om onze website gemakkelijk te laten functioneren. Enkele onderdelen van de website zullen zonder deze cookies niet werken. - Google Analytics. Door het observeren van het gedrag van bezoekers op onze website, kunnen wij ervoor zorgen dat de inhoud van onze website nog beter wordt afgestemd op onze bezoekers. - Daarnaast gebruiken wij diverse trackers om onze bezoekers buiten het bezoek van onze website van informatie te voorzien van onze evenementen (bijvoorbeeld open dagen, of aanmelddeadlines). Cookies verwijderen of uitschakelen. Heb je toch liever geen cookies in je browser? Deze kun je zelf gemakkelijk uitschakelen via je browser instellingen. Houd wel in je achterhoofd dat dit ervoor kan zorgen dat onze website niet meer optimaal werkt. Meer informatie over hoe u cookies kunt uitschakelen? Klik hier Inzage, correctie en recht van verzet Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van gegevens. Gebruik hiervoor de . Om misbruik te voorkomen kan gevraagd worden om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.

Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van Cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten hierover? Bekijk ons cookiebeleid.

Sluiten